Blogit

EM-kisat jäävät väliin, fokus helmikuun MM-kisoissa

Ensi viikolla uitavat lyhyen radan EM-kisat jää multa väliin. Helmikuun MM-kisat tulee nopeasti, ja ollaan rakennettu harjoitusohjelma MM-kisoja ja ensi vuotta varten.

Syksy on mennyt nousujohteisesti ja on päästy nyt vetämään hyviä treenipätkiä. Varsinkin viime aikoina on ollut tosi hyviä sieto- ja happotreenejä helmikuun MM-kisoja varten. Jouluna huilataan pari päivää ja sitten alkaa viimeistely helmikuulle.

Tämän syksyn maailmancupin kilpailut uitiin poikkeuksellisesti pitkällä radalla ensi kesän olympialaisia silmällä pitäen. Berliinin ja Budapestin kilpailuissa vaivasi tekniikkamurheet, mutta ei olla valmentaja Jeren Jänneksen kanssa oltu huolissaan, sillä fyysisesti kroppa on ottanut kovaa treeniä hyvin vastaan. Koko syksy on siis kilpailtu tosi jumisena ja myös joulukuun SM-kisoihin mennään sillä ajatuksella, että saadaan paljon startteja ja kovaa treeniä.

MM-kilpailut ovat uimareille tulevan vuoden ensimmäinen mahdollisuus rikkoa Pariisin olympialaisten aikarajoja. Kevään ohjelmaan kuuluvat myös Tukholman Swim Open, Helsinki Swim Meet sekä mahdolliset pitkän radan EM-kilpailut, joiden paikka ja aika ovat vielä auki.

Pariisin olympialaisten naisten 100 metrin rintauinnin A-raja on muuten kivikova 1.06,79. Mun nimissä oleva Suomen ennätys on 1.06,19. Luottavaisena tehdään töitä sen eteen, että saadaan onnistunut suoritus oikeaan paikkaan ja sitä kautta kohti Pariisia!