Blogit

Kilpailukalenteri 2022 ja alkuvuoden kuulumiset

Mun tämän vuoden kilpailukalenteri alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Kansainvälinen uimaliitto FINA vahvisti pitkän radan MM-kilpailuiden siirtymisen vuoden 2023 heinäkuuhun. Kilpailuvuosi tulee kuitenkin olemaan kiireinen ja täynnä kovia startteja.

Ensimmäiset isommat kansainväliset kilpailut käydään huhtikuussa Helsinki Swim Meetissä sekä Tukholman Swim Openissa. Niistä saadaan vähän kiriapua ja kovia startteja pankkiin.Samalla päästään harjoittelemaan alkukausi rauhassa ilman painetta kisaamisesta.

Harjoittelu tähtää tänä vuonna elokuun EM-kilpailuihin sekä kesäkuussa alkavaan ISL-kauteen. Isossa kuvassa päätähtäin on jo vuoden 2024 Olympialaisten palasten kasaamisessa ja erityisesti 100 metrin rintauinnin kehittämisessä.ISL kausi 4 kehittyy jatkuvasti, eikä joukkueiden kokoonpanoista ole vielä tarkempia tietoja, mutta vahvasti uskoen omaan tekemiseen toivon että paikka joukkueeseen aukenee tänäkin vuonna.

Viime vuonna kovia kisastartteja kertyi kaikkiaan 80, ja kirkkaimpana jäi mieleen tietysti Tokion olympialaisten 12:s sija sekä EM-hopea. Loppukausi 2021 oli kuitenkin aikamoista Rodeota jatkuvien kisojen ja suuren starttimäärän takia.

Joulukuun MM-kilpailuista seuraavat kolme viikkoa kuluivat täysilevossa ja poissa uinnista kaikin osin. Treenit ovat kuitenkin alkaneet pidemmän tauon jälkeen oikein mallikkaasti. Tammikuu kului pitkälti peruskuntokauden merkeissä ja pikkuhiljaa siirrytään kovempaan treeniin. Alkuvuoteen on jo ehtinyt mahtua myös treenileiri Turkissa. Hyvällä fiiliksellä ja levänneenä jatkuu siis treenaaminen!

Tsekkaa mun alustava kisakalenteri alta. Mukaan mahtuu myös jokunen kotimaan kisa rakkaan seuran TaTU Tampereen väreissä.

Helsinki Swim Meet 5.-6.4.

Swim Open Tukholma 9.-12.4.
International Swimmin League 3.6. alkaen (ei sopimusta tällä hetkellä)

Pitkän radan SM-kilpailut, Tampere 30.6.-3.7.
Pitkän radan EM-kilpailut, Rooma 11.-17.8.
Lyhyen radan MM-kilpailut, Kazan 17.-22.12

-Ida

 

Kuva: Pihla Liukkonen/ Kontrastia