Blogit

Huhtikuun kilpailut

Alkaa olla taas se aika vuodesta kun kisoja alkaa ilmestyä enemmän kalenteriin ja puvut pitää kaivaa kaapista. Alkuvuoden harjoittelu on mennyt hyvinkin vaihtelevasti. Josku tuntuu siltä, että treeni kulkee ja kaikki menee hyvin, kun taas seuraavana päivänä mistään ei tule mitään. Huomaan, että mulla on tunne siitä että jatkuvasti joutuu tasapainottelemaan hyvän fiiliksen ja riittämättömyyden välillä. Positiivisena asiana tässä keväässä on ollut se, että olen yrittänyt ja onnistunutkin löytämään pieniä asioita ja tekemisiä arjessa jotka vievät ajatuksia pois epäonnistuneista treeneistä ja tuovat onnellisuutta myös altaan ulkopuolella. Mutta jos väittäisin että ensi viikolla alkava kisarupeama ei jännitä, valehtelisin.

Helsinki Swim Meet uidaan 5-6.4. Mäkelänrinteen uimahallissa ja omassa lajiohjelmassa on yllättäen 50m sekä 100m rintauintia. Muutamaa päivää myöhemmin kisailut jatkuvat Tukholmassa, Swim Open Stockholm -kilpailuissa, johon kokoontuu laajalla rintamalla uimareita ympäri eurooppaa. Tukholman lajiohjelma on kisojen .(9-12.4) pituudesta johtuen hieman laajempi, joten edellä mainittujen rintauintimatkojen lisäksi kisaan myös 50m vapaa- sekä perhosuinneissa. Hieman reipas 1,5 viikkoa tulee siis keskityttyä kisaamiseen ja haettua hyviä kisastartteja pitkän tauon jälkeen. Edellisen kerran on tullut startattua 100m rintauinti pitkällä radalla Tokiossa. Voin siis sanoa, että muistikuvat viimeisimmästä suorituksesta ovat asettaneet riman hyvinkin korkealle. Tähän vaiheeseen pitkää kautta ei ole kuitenkaan tarkoitus edes unelmoida uusista Suomen ennätyksistä (vaikka sellainen tietysti aina maistuu). Lähinnä omat ajatukseni ovat kisarutiinien hakemisessa sekä rentouden löytämisessä. Katsotaan sitten kisan jälkeen mihin kello pysähtyy.

Ei kai siinä muu auta kun nauttia tulevasta keväästä ja lähteä mielenkiinnolla katsomaan mitä altaassa tulee tehtyä!

Tulokset ja ohjelman löydät molemmista kilpailuista täältä

-Ida