Blogit

Rikkonainen kausi päättyy kotialtaaseen

Se olisi SM-kisaviikko, ja mikä hienointa, kisat uidaan rakkaassa kotialtaassa Kalevan uintikeskuksessa!

SM-kilpailuihin päättyy myös mun tähänastisen urani rikkonaisin kausi. En siis puolusta EM-hopeaa 50 metrin rintauinnissa elokuussa Roomassa. Päätös jäädä pois EM-kilpailuista sinetöityi kesäkuun aikana, kun pitkittynyt flunssa haittasi laadukasta harjoittelua.

Se, että tänä vuonna jäivät väliin sekä pitkän radan MM-kisat että EM-kisat, harmittaa todella paljon. Olen kisannut vuoden 2017 syksystä alkaen kaikissa lyhyen ja pitkän radan kansainvälisissä arvokisoissa ja ura on ollut viime vuoteen asti nousujohteinen. Oli odotettavissa, että jossain kohtaa tulee vastoinkäymisiä ja tällä kertaa ne osui tähän kauteen.

Vaikea vuosi on kuitenkin tuonut mukanaan myös hyviä asioita. Olen jäsennellyt omaa tekemistäni ja prioriteettejäni. Urheilupsykologista on ollut myös apua prosessin aikana. Mieli on jo paljon kirkkaampi kuin mitä se keväällä oli, ja kun tästä nousen, olen varmasti taas astetta vahvempi urheilija.

Harjoittelu syksyn lyhyen radan kauteen alkaa altaassa 1. elokuuta. Tarkoitus on kisata syksyn aikana muutama pienempi lyhyen radan kisa ja olla mukana joulukuussa lyhyen radan MM-kisoissa Australiassa. Tavoite on nousta takaisin haastamaan maailman kärkeä ja isoimmat haaveet on tietysti vuoden 2024 olympialaisissa.

Yksilölajeissa ammattilaisuus koostuu monesta eri osa-alueesta, joiden tulee olla kunnossa. Osa suomalaisen yksilöurheilijan arjen haasteita on rahoitus. Uinnissa kotimaan kisoista saa satasia ja ulkomaan kisoista tonneja, jos uinti kulkee ja pärjää. Tämä tarkoittaa siis sitä, että rahoitus koostuu useista pienemmistä palasista.

On luonnollista, että tämänkaltaisen ohikauden jälkeen epävarmuutta ja kysymyksiä on myös rahoittajien suunnassa. Olen kuitenkin saanut paljon kannustavia viestejä ja tukea niin yrityskumppaneilta, muilta tukijoilta kuin seuraajiltakin. Iso kiitos kaikille!

Juuri nyt tärkeintä on, että polte arjen tekemiseen on sillä tasolla, mitä kansainvälisellä huipulla uiminen vaatii. Aika näyttää, mitä saamme tulevina vuosina Team Hulkin kanssa aikaiseksi.

Ida Hulkko 2.0 matka on alkanut.

 

-Ida