Podcastit

Urheilijan elämää osa 5- Kilpailua ja kasvua feat. Jenna Laukkanen

Minkä neuvon Jenna Laukkanen antaisi omalle, 16-vuotiaalle itselleen?

Vastaukseen kuluu hetki mutta lopulta suusta pääsevät kaksi pientä sanaa:

“Älä stressaa”

Yksinkertainen ja ytimekäs neuvo kätkee sisäänsä kymmenien vuosien kokemuksen kilpa-areenoilta. Se kuvastaa samalla sitä pitkää ja kivistä tietä, jota pitkin Pohjolan Susi, Jenna Laukkanen, on taistellut tiensä moninkertaiseksi Euroopan Mestariksi. Eikä jo nyt menestyksekkäällä uralla näy loppua.

Tässä jaksossa sukellamme suoraan syvään päähän ja käsittelemme kisaamista, kilpailujen henkistä valmistautumista sekä kisajännitystä. Jakson aikana pääset kuulemaan omat, sekä Jennan ajatukset kilpakumppaneina kasvamisesta ja lopulta yhteisestä kasvunpaikasta. Taistelu samoissa päälajeissa ei tehnyt meistä automaattisesti ystäviä, vaan lopulta ymmärrys, toistemme kunnioitus sekä tutustuminen siihen oikeaan ihmiseen huippu-urheilijan takana saivat tiemme risteämään paremman kerran ja nyt voin ylpeänä kutsua Jennaa ystäväkseni. Samoin kuin kilpailutilanteessa, myös elämässä tärkeintä on luottaa omaan tekemiseen ja uskoa itseensä.

Tärkein vinkki kaikille kuulijoille kisoihin valmistautumisessa kuuukin siis näin: älä vertaa itseäsi muihin vaan sulje kaikki ylimääräinen pois mielestä.

Tätä neuvoa toteuttaen, tämä kaksikko lähtee yhdessä taklaamaan Budapestin EM- kisoja muutaman viikon kuluttua!

Kuuntele jakso alta: