Podcastit

Urheilijan elämää osa 2 -Elämää ja urheilua Jenkeissä

Mitä opiskelun ja uinnin yhdistäminen vaatii yliopistotasolla ja miltä se tuntuu valtameren toisella puolella? Minkälaisia treenikulttuurien eroja Suomen ja Yhdysvaltojen välillä löytyy? Minkälaisia asioita Suomella on opittavana?

Lukion jälkeen monet pohtivat oman urheilu-uransa jatkamista, mutta samalla herää huoli uran jälkeisestä elämästä ja koulutuksesta tulevaan ammattiin. Tässä jaksossa avaamme hieman myyttien sekä legendojen verhoa ja käymme ihan rehellisesti läpi, mitä Jenkeissä opiskelu on ja mitä se urheilijalta vaatii. Kolmen hyvin erilaisen lähtökohdan ja kokemuksen kautta pääset näkemään, mitä positiivisia ja negatiivisia yllätyksiä vuosien varrella matkalle voi tulla ja kuinka niistä selvitään.

Vaikka oma kokemukseni Yhdysvalloissa opiskelusta jäi vain 8kk mittaiseksi, halusin saada uudenlaisen näkökulman Jenkki-elämästä sekä erityisesti kaksoisurasta jo valmistuneilta uimareilta. Sainkin siis vieraakseni Tony Erikssonin sekä Andrei Tuomolan, joiden urat sekä Suomessa, että Yhdysvalloissa ovat vertaansa vailla. Näiden herrasmiesten omat, neljän sekä viiden vuoden kokemukset Oaklandin sekä Lousiana Staten yliopistoissa kartottavat myös miesten näkökulmaa ja yliopistoelämän parhaita puolia. Podcastissa puhutaan samalla treenikulttuurien eroista ja tavoista, joilla uintia voitaisiin kehittää myös Suomessa.

Opiskelu-ura Yhdysvalloissa on erittäin kasvattava ja välillä henkisesti vaativa kokemus. Muutto toiselle mantereelle ja uudenlaisen elämän aloitus vaativat oman totuttelunsa ja kulttuurien erot sekä harjoittelussa että muilla elämän alueilla aiheuttavat omat haasteensa. Kaikesta huolimatta opiskelijaelämä tarjoamat kokemukset ja sen yhdistyminen täyspäiväiseen harjoitteluun ovat  vertaansa vailla. Tuskin yksikään Yhdysvaltoihin lähtenyt urheilija katuu omaa päätöstään lähteä opiskelemaan. Siksi voimmekin yhteisesti sanoa, että jos mahdollisuus Jenkkeissä opiskeluun tulee, OTA SE!

Podcastin pääset kuuntelemaan tästä: