Podcastit

Urheilijan elämää osa 1 – Pohdintaa tulevaisuudesta

Armeija siirtyy, kaikki panostus ammattilaisuraan

Olen aiemmin kertonut julkisesti haluavani mennä vapaaehtoiseen asepalvelukseen Tokion olympialaisten jälkeen. Puolustusvoimat on aina kiinnostanut minua ja armeijan käyminen olisi minulle kunnia-asia.

Viime vuonna otin omalla uintiurallani ison askeleen eteenpäin. Tokion A-rajan rikkominen ja huikea syksy ISL:ssä maailman parhaiden uimareiden joukossa loi uskoa omaan tekemiseen. Lisäksi panostus kokonaisvaltaiseen ammattilaisuraan myös altaan ulkopuolella alkoi tuottaa tulosta. Olen päässyt tekemään hienoja yritysyhteistöitä ja haluan edelleen kehittyä omassa myynnissä ja markkinoinnissa.

Tämän pohjalta olemme taustajoukkojeni kanssa käyneet keskustelua, mitä Tokion olympialaisten jälkeen kannattaa tehdä. Pitkän, eikä niin helpon, harkinnan jälkeen olen päättäny panostaa täysillä omaan ammattilaisuraan ja siirrän armeijaan menon uran jälkeiseen aikaan.

Tokion olympialaisten jälkeen alkaa matka kohti Pariisin 2024 olympialaisia, joissa tavoite ei ole yhtään vähempää kuin mitali. En aio kuitenkaan suhtautua kisoihin pakkomielteisesti vaan nauttia matkasta ja neljän vuoden aikana tulee monia tärkeitä kisoja. Toivottavasti myös saan olla osa ammattilaisliiga ISL:ää jatkossakin.

Mielestäni Suomessa asenne huippu-urheilua ja -urheilijoita kohtaan voisi olla positiivisempi ja ratkaisukeskeisempi. Urheilijoita pitää tukea päätöksissään ja myös urheilijoiden pitää uskaltaa olla ylpeitä omasta tekemisestään sekä tehdä töitä kokonaisvaltaisesti ammattilaisuuden eteen.

Tein aiheesta podcastin. Voit kuunnella sen täältä:

Mikki podcastiin saatu: Musacorner Tampere